Неділя, 28.04.2024, 16:31
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2013 » Липень » 8 » Аномальна спека?! Вихід є!
15:35
Аномальна спека?! Вихід є!

1. Без особливої потреби намагайтеся не виходити на вулицю під час максимальної сонячної активності з 11 до 17 годин дня. Якщо все-таки вихід на вулицю неминучий, то надіньте просторий світлий одяг з натуральних тканин, не забудьте легкий головний убір і, обов'язково, пляшечку з негазованої мінеральної водою. На вулиці намагайтеся триматися в тіні і періодично заходьте в магазини чи приміщення з кондиціонерами. 
2. Постарайтеся повністю виключити будь-які фізичні навантаження і звести до мінімуму свою активність. У пік спеки найкраще розслабитися і нічого не робити. Наприклад, міністерство охорони здоров'я України рекомендує керівникам підприємств усіх форм власності під час особливо спекотної погоди збільшити обідня перерва з 13.00 до 16.00. 
3. Нашій прекрасній половині - жінкам - медики радять якомога менше використовувати декоративну косметику, особливо різні тональні креми, які можуть призвести до перегріву шкіри обличчя. 
4. Особливу увагу приділіть харчування. Тобто необхідно їстилегку їжу: овочі, фрукти, відварну рибу і курку, холодні супи і окрошки. Бажано повністю виключити зі свого раціону жирні, смажені й солодкі страви. Необхідно багато пити, не менше 1,5-3 літрів рідини на день. Рекомендовані напої: вода із соком лимона, теплий зелений чай без цукру, компоти і морси. Намагайтеся не вживати алкоголь, в тому числі і пиво, а також різні солодкі газовані напої, які не тільки не втамовують спрагу, але й уповільнюють обмінні процеси в організмі. Харчуватися в жарку погоду необхідно менше, але частіше, не залишаючи свіжоприготовлену їду на потім. Особливу увагу приділяйте  продуктам, що швидко псуються. Останнім часом почастішали випадки отруєння молочними продуктами і ... хлібом! Через аномальні температур в хлібобулочних виробах дуже швидко розмножується картопляна паличка. 
5. У приміщенні з кондиціонером уникайте переохолодження організму і не знижуйте температуру повітря нижче +22, +23 градусів Цельсія. Влітку майже всі простудні захворювання пов'язані з неправильним використанням кондиціонерів та зловживанням холодними напоями та морозивом.

Переглядів: 549 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика