П`ятниця, 29.03.2024, 08:37
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2016 » Квітень » 14 » Дитинство за дротом
16:24
Дитинство за дротом

Міжнародний День визволення в’язнів фашистських концтаборів щороку відзначається 11 квітня за рішенням Організації Об’єднаних Націй.

Ранок 11 квітня в КЗО «Петриківська НСЗШ» розпочався з інформаційної лінійки – реквієму до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів.  Учні почули страшні  цифри безвинно замучених  в неволі людей та заклик, щоб цього лиха ніколи більше не повторилося. Протягом дня учні мали змогу ознайомитися з художньою фотовиставкою про страхіття концтаборів фашизму. Після уроків учні 6 класу та старша вожата Кудрай К.Ф. відвідали колишню поневолену Чернецьку Поліну, поспілкувались з бабусею та подарували їй квіти.

У КЗО "Микільська на Дніпрі СЗШ" 11 квітня було проведено ряд заходів, пов’язаних з цим днем. На уроках історії  учні 7-9-х класів розглянули факти та історичні довідки про визволення 11 квітня 1945 р. в’язнів фашистських концтаборів Бухенвальд і Дора. Також були проведені лінійка-реквіем «Якщо на землі є пекло…», бесіди «Фашистські табори смерті», виховні години «Уроки пам`яті людської». Учні вшанували пам'ять загиблих у фашистських концтаборах в роки Другої Світової війни хвилиною мовчання.

Цього ж дня у КЗО «Мопрівська СЗШ І-ІІІ ст.» пройшов захід за участі громадськості ,де згадувалися події пов’язані з  визволенням в’язнів з нацистських концтаборів. Шкільна громадськість згадувала події, які відбувалися в 1945 році. Друга світова війна наближалася до свого завершення, але не всім судилося дожити до цієї події. Нацистське командування прийняло нелюдське рішення, від якого навіть зараз стигне кров – про тотальне винищення в’язнів концтаборів.

Минуло 71  рік з того часу, як від неминучої смерті були врятовані в’язні Бухенвальду.  Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Важкий шлях пройшло «покоління війни» - голод, тяжка, виснажлива праця та багато інших випробувань. Хто залишився в живих, з болем згадує усі ті роки. Скупа чоловіча сльоза навертається на очі ветерана. Головне для нього, щоб це більше не повторилося. «Щоб не повторилося», - відлунюється і в наших серцях.

Після закінчення лінійки, учні школи в шанували погиблих в’язнів хвилиною мовчання і покладанням квітів до братської могили. 

До проведення заходів з нагоди сумної дати в історії людства активно долучилися вчителі та учні Новопокровської СЗШ, Військової СЗШ, Єлізарівської СЗШ, Жданівської СЗШ, Миропільської НСЗШ та Малозахаринської НСЗШ.

Переглядів: 438 | Додав: lady | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика