Понеділок, 06.05.2024, 00:32
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Листопад » 6 » Нехай ця справа мир нам принесе!
11:53
Нехай ця справа мир нам принесе!

   Осінь – щедра пора для українців, бо споконвіку дарує врожаї хліба, овочів та фруктів. Доброю традицією для Дзержинівської середньої школи є проведення осінньої ярмарки. Майже щороку ми організовуємо виставки «Щедрі дари Солонянщини», «Золота осінь», «Осінній букет», а також розпродажі різноманітних поробок із природничих матеріалів  та домашньої випічки. Та цьогорічний ярмарок був несхожим на попередні...

        Не все так просто, винних є багато,

        Та мусимо здолати, перейти,

Прийшла війна до нас у кожну хату,

Збираємо, чим можем, помогти…

Бушлати теплі і білизну треба,

Поїсти щось, а ще води, води!

Усім в усьому є жива потреба,

Та ще б скоріш доставити туди…

   Цього року, зважаючи на події, що відбуваються на сході, Україною прокотилася хвиля благодійних ярмарок, кошти від яких направляються на допомогу нашим захисникам. За ініціативи адміністрації в нашій школі 24 жовтня відбулася ярмарка, учасниками якої стали всі бажаючі учні, педагогічний колектив, техпрацівники. Завдяки старанню батьків ярмаркові столи аж вгиналися від смачних страв та напоїв. Тут стільки всього продавали: домашні пиріжки, біляші, піцу, млинці з м’ясом, відбивні, котлети, деруни, бутерброди; різноманітні торти, рулети, круасани, трубочки, тістечка, кекси, печиво, булочки; вишневі, полуничні, смородинові, лимонні компоти, соки, бананово-апельсинове желе, яблука…всього й не перелічити!

   Кожен клас презентував свій стіл і запрошував покупців,а учні початкових класів заспівали українську народну пісню «А я молода на базар ходила». Торгували школярі завзято, атмосфера була наповнена відчуттям якогось свята, майже магічного, бо діти були одягнені у вишиванки, дівчата понакидали на плечі стародавні хустини.

   По закінченню ярмарки кожен клас підрахував виручені кошти і склав їх у загальну касу. Так сталося, що житель нашої місцевості Гордійчук Є.П. ще 6 квітня 2014 року був мобілізований на схід України, де тяжко травмував ногу. Чоловік довгий час лікувався у Харківському госпіталі Міністерства оборони, а зараз перебуває вдома в селі Червоноармійське, вчиться заново ходити. За рішенням батьків, дітей та всіх працівників школи гроші, отримані від ярмаркування, були передані саме цьому воїну-захиснику.

   Хочеться щиро подякувати всім батькам із сіл Червоноармійське, Розстання, Дзержинівка, Миропіль, Миколай-Мусіївка, Малокалинівка, Осипенково, адже завдяки Вам, батьки, ми організували цю благодійну акцію, мабуть, всі батьки, готуючи ввечері страву, призначену для ярмарки, думали: «Це для доброї справи!». Спасибі Вам за те, що не залишилися осторонь цього діла, що виховуєте у своїх дітей почуття любові, співчуття, милосердя до ближнього, адже ми:

Для себе не чекаєм нагороди,

Лиш робим свою справу тай усе,

Бо служим Україні і народу,

Нехай ця справа мир нам принесе!

 

Вчителька

Дзержинівської СЗШ

Оскаленко І.М.

 

Переглядів: 517 | Додав: lady | Теги: Дзержинівська СШ, ярмарок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика