Неділя, 05.05.2024, 19:22
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Травень » 19 » Районна Декада пам'яті
18:00
Районна Декада пам'яті

Ми знову прийдемо до вічного вогню…

Із нами прийдуть і онуки й діти,

Щоб ветеранам до землі вклонитись,

Щоб вшанувати їхню сивину.

М. Нагнибіда 

Війна - це жахлива трагедія в житті кожного народу. Болісною раною в історії нашого народу залишилася Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років. Скільки пролито крові, скільки сліз матерів, скільки переживань та скільки загиблих забрала з собою війна.

8 травня в рамках акції «Ранковий дзвоник ветерану» діти Новопокровської СШ відвідали учасників бойових дій, що приймали участь у Великій Вітчизняній Війні. Привітали зі святом, вручили квіти та вітальні листівки Шевченку Миколі Григоровичу, Кулаю Юхиму Павловичу, Заболотньому Івану Гавриловичу та Карнизенку Василю Захаровичу. У школі відбувся єдиний урок «Збережемо мир на планеті». Вчителі розповіли і продемонстрували презентації, присвячені Великій Вітчизняній війні, була проведена екскурсія в шкільний музей бойової Слави.

  

  

8 травня 2014 року в Дзержинівській СЗШ до 69 – ї річниці Великої Перемоги відбувся урок мужності у формі флеш – мобу за участю учнів та педагогів школи. На подвір’ї  школи учні та педагогічний колектив вишикувалися у слово «ПЕРЕМОГА», а потім під пісню «Перемога» учні зробили фігуру відповідну до назви пісні. По закінченню флеш – мобу, всі учасники урочистою ходою віднесли до меморіалу слави пам’ятну гірлянду.      

8 травня 2014 року в Олександропільському НВК проведено єдиний урок пам’яті на тему "Збережемо мир на Землі" присвячений 69-й річниці Великої Перемоги  у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Метою уроку було: вшанувати пам’ять про тих, хто загинув у Великій Вітчизняній війні, пригадати основні дати подій 1941-1945 років, які привели до Великої Перемоги над загарбниками, формувати ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави, що виявляється в таких якостях, як патріотизм, національна свідомість, політична культура, гордість за приналежність до українського народу, виховувати в учнів свідому любов до Батьківщини, повагу до героїчного минулого свого народу.

 

Після проведення уроку учні Олександропільського НВК завітали з квітами до Олександропільського будинку тимчасового проживання. Діти співали пісні, розповідали вірші, вітали стареньких з довгоочікуваним Днем Перемоги та  подарували одиноким декілька книг зі своєї бібліотеки. Якщо для дітей це лихо тільки на словах, і вони не можуть до  глибини самостійно усвідомити усю муку, біль і божевілля тих років, то, це, можливо, і на краще, але історія відбулася. Живуть ще спогади і житимуть до бескінечності, бо є ще люди, яким пече від слова війна не тільки у скронях, а й у серці, у кожній клітині тіла, у невиліковній рані - душі.

У Котлярівській НСШ  пройшов урок мужності "Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!". Провела його вчитель історії Медведецька Наталія Степанівна. Звучали вірші, учні та вчителі співали пісень воєнних років, вшанували пам‛ять загиблих героїв. Всі учасники заходу єдині - нам потрібен мир, ми пам’ятаємо подвиги наших дідів і прадідів і не хочемо нових пам‛ятних дат. Хай буде мир!

8 травня у    Миропільській НСШ пройшов  єдиний урок «Вклоняємось доземно солдатам».  Вчителі повели розмову про те, що уже більше ніж півстоліття відділяє нас із того часу, коли людство відсвяткувало велику перемогу над фашизмом, але до цих пір відчувається біль і тривога за Україну. Крім того, на уроці діти дізналися про Другу Світову війну, до якої входила Велика Вітчизняна війна. Чому і з яких причин виникла війна, про  її наслідки. Познайомилися з європейським символом пам’яті полеглих у війні - червоним маком і гаслом "Ніколи знову", який буде тепер вживатися на офіційних заходах. Голенкова М.В. розповіла і про символ, який був раніше - Георгіївську стрічку. Потім учениця 7 класу Федько Юля озвучила свою  презентацію "Книга пам'яті" про земляків - ветеранів Другої Світової війни та Великої Вітчизняної війни. Наш обов'язок — не тільки в свята згадувати, а кожен день пам'ятати про всіх, хто кував Перемогу і повернувся з війни чи загинув на полі бою.

Вдячна пам‛ять живе в серцях нинішнього молодого покоління. Учнівський і педагогічний колективи Новомар‛ївської НСШ вже багато років здійснюють догляд за братською могилою воїнам - визволителям. 06травня  невеличкий учнівський і педагогічний колективи  закладу упорядкували братську могилу, насадили живих квітів. Дякуючи вчителям не згасне пам‛ять про героїв у дитячих серцях!

8 травня учні 1, 2, 3-х  класів Жданівської СШ  взяли участь у покладанні квітів до могили Невідомому солдату, що на околиці селища Жданове.

   

Війна … Скільки болючих спогадів зринає, коли чуєш це слово. Тисячі й тисячі загиблих воїнів, мирних людей, матерів, забраних кривавими війнами. Неможливо уявити весь біль втрати, що пережив народ в воєнні часи. Тож, покладаючи квіти до  могили  Невідомому Солдату, школярі урочисто вшанували  пам'ять про тих, хто не повернувся з воєнних доріг додому, подарувавши своїм нащадкам мирне небо над головою. Під час єдиного уроку мужності вчителі початкових класів: Сіліверстова Л.В. та Квітка Т.А підготували невеликий екскурс в ті часи, коли була Велика Вітчизняна війна, аби довести  учням, що у довічному боргу наше покоління  перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати... Учні 1 та 2 кл читали напам'ять вірші, слухали пісні,  ніби перегортаючи сторінки історії.

    

Йшли роки, гоїлися рани, зростали повоєнні покоління. Шістдесят дев’ять років тому наша рідна сторона була звільнена від завойовників. Все менше залишається учасників Великої Вітчизняної війни. Честь їм і шана живим! Вічна слава загиблим! Хай не згасає пам’ять про героїв!

 

 

 

Переглядів: 731 | Додав: lady | Теги: День Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика