Неділя, 05.05.2024, 19:39
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Травень » 15 » Літературно-музичне свято
17:55
Літературно-музичне свято

   Духовним батьком, творцем і рятівником української мови й всієї нації став Великий Кобзар – Тарас Шевченко.

   Але по-особливому сприймає  світ його творчий спадок у 2014 році, коли відзначається 200-річчя від дня народження геніального поета, видатного художника Тараса Григоровича Шевченка. 14 травня 2014 року учні та педагоги Солонянщини, які взяли безпосередню участь у реалізації навчально-виховного проекту «Іду душею до Тараса», що діяв з листопада 2013 року, було запрошено у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й  ласкавого, доброго й мужнього слова Тараса Григоровича Шевченка. Свято відбулося у затишній та святково прибраній актові залі РНМК.

   Під час літературно-музичного свята під назвою «Шевченкове слово в віках не старіє» було перегорнуто символічні сторінки літопису проекту, що розкрили зміст  виконаної титанічної роботи по вивченню творчої спадщини геніального поета.

Кращі з кращих, а це 23 учня з 14-ти шкіл отримали грамоти та символічні подарунки за активну участь в реалізації заходів, передбачених проектом. Всього за час роботи над проектом до нього долучилися всі учні шкіл району, 261 учень взяв безпосередню участь у 11 турнірах і конкурсах та он-лайн вікторині.

Найактивніше діяли учні та педагоги Військової СШ (І місце), Жданівської СШ (ІІ місце), Широчанської НСШ та Солонянської СШ №2 (ІІІ місце). Всі учительські та учнівські напрацювання представлені на спеціально створеному блозі www.soul200.blogspot.com , який став своєрідним он-лайн щоденником проекту.

   Ведучі свята (Киях Марія та Хуторна Юлія, учениці Солонянської СШ №2) вели мову про те, що поезії Тараса – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

Наймолодша учасниця свята – учениця 1-го класу Жданівської СШ Раєвич Яна виразно прочитала вірш «Садок вишневий коло хати», а Догонова Юлія, учениця 5-го класу Незабудинської СШ власний вірш «Одна на світі Батьківщина», лунала  акапельно пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні Миронюк Анни, учениці 7-го класу Жданівської СШ. Учасники заходу переглянули кращі слайд-фільми, створені старшокласниками Солонянщини.

   Діти і дорослі здійснили покладання квітів до пам'ятного знаку Т.Г.Шеченку, що розташований в центрі селища Солоне.

     Слова любові, пошани, вдячності  наповнили під час свята серця дітей, як і людей усього світу, бо Шевченко – не тільки наш поет, він належить усім народам. Його знають і цінують на всій планеті. По ньому пізнають нас, українців.  Особливою гордістю проймаються  серця українців, адже  для нас Шевченко не просто геніальний поет, він – наш земляк, а ми – його нащадки.

 

Переглядів: 742 | Додав: lady | Теги: Шевченко Т.Г. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика