Неділя, 05.05.2024, 23:33
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Травень » 8 » Маки червоні ....
16:13
Маки червоні ....

Україна переймає європейську символіку вшанування жертв Другої світової війни. Цього року на офіційних заходах вживатиметься стилізоване зображення червоного маку - повідомляє сайт ТСН.  Символ розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Його маки нагадують дірку від кулі, від якої розходиться кров.

   "День пам'яті. І традиційний символ, "георгіївська стрічка", за останні місяці скомпрометований безповоротно. Потрібно було щось таке знакове, що символізувало б не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам'ять і скорботу".  Український інституту національної пам'яті закликав медіа та громадськість використовувати червоний мак як український символ традиційних вшанувань перемоги над нацизмом, повідомляє "Українська правда".

    Офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі пройдуть 8 і 9 травня, зокрема, разом із Європою та світом, Україна розпочне вшанування загиблих 8 травня – у день підписання капітуляції нацистською Німеччиною і продовжить традиційно для пострадянських країн 9 травня.

    Як відомо, капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері. Саме в цей день офіційно завершилася війна у Європі. Організація заходів 8 травня також дозволить провести частину святкувань у єдності із іншими країнами антигітлерівської коаліції: Британією, Францією, США.

Переглядів: 614 | Додав: lady | Теги: День Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика