Понеділок, 06.05.2024, 20:50
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Квітень » 7 » ВК "Моральний вчинок"
12:25
ВК "Моральний вчинок"

Уже четвертий рік Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі за підтримкою Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, а тепер – і Київського університету ім. Бориса Грінченка закликає школярів і студентів розповісти про свої добрі справи, ставши учасниками Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок». Захід проводиться з метою формування моральних якостей особистості, підвищення рівня культури підростаючого покоління, виявлення соціальної активності, небайдужості до морально-етичних проблем, нині актуальних у нашому суспільстві, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнівської молоді. Охочі стати учасниками конкурсу мають обрати суспільно значущий проект, реалізувати та надіслати творчий звіт про його виконання.

Цього року добродійники скористалися новим Положенням про проведення Конкурсу. Воно розширило  тематичний вибір учасників, зменшило навантаження під час підготовки творчих звітів, а головне – дало змогу провести Конкурс поетапно. Навчальні заклади Солонянського району також долучилися до участі в Конкурсі.

«Плекаймо паростки духовності» таку назву має творчий звіт КЗО  «Незабудинська СЗШ І- ІІІ ступенів», який після проходження районного етапу, був направлений для участі у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу  «Моральний вчинок».  Звіт підготовлений у  формі плакату  і відображає  діяльність учнів школи  з екологічного напрямку, а саме - озеленення школи. Керівництво проектом здійснювали ЗДВР Незабудинської СШ Дубина І.І. та вчитель біології Романенко С.І..

Пропонуємо ознайомитися з уривком, взятим з проектної роботи: «З паростка виростає квітка, з нашої праці - краса, з наших вчинків - наша мораль. Ми своїми руками створюємо красу. З ранньої весни і до пізньої осені ми разом з учителем біології Романенко Світланою  Іванівною на шкільних ділянках вирощуємо квіти.  Піони, тюльпани. півники,

ромашки, хризантеми та інші квіти  радують нас  своїм різнобарв’ям. Завдяки нашим зусиллям, школа стала окрасою села. Ми – природі, вона - нам. Якщо ми розкидаємо папірці, нівечимо рослини, то нас оточує безлад і гори сміття. Якщо ми садимо  і вирощуємо квіти, нас оточує неповторна краса. Що краще? Вибір за кожним із нас. Наші вчинки відображаються у дзеркалі природи.

Скоро прийде весна. Ми знову вийдемо на свої ділянки  і квітами прикрашатимемо своє життя.  Приєднуйтеся до нас. Плекайте  квіти, а разом з ними і  паростки  власної моралі та духовності». Які гарні слова та глибокий зміст! Чи не так?

Невипадково Оргкомітет Конкурсу відібрав  творчу роботу учнів Незабудинської СШ, щоб представляти наш  регіон на підсумковому етапі у м. Києві. Конкурс завершиться церемонією нагородження переможців. Сподіваємось, що нагорода знайде свого героя!

Переглядів: 1441 | Додав: lady | Теги: проект, Всеукраїнський конкурс Моральний вч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика