Субота, 04.05.2024, 21:42
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2014 » Січень » 22 » Районний семінар
23:13
Районний семінар

Сім’я – це частинка суспільства, школа – дзеркало суспільства, місцева громада – це суспільство в мініатюрі, а разом вони є невід'ємними та нероздільними.  Сім’я, громада та школа мають спільну мету – виховати всебічно розвинену гармонійну особистість, здатну реалізувати себе в професійному, громадянському і сімейному аспектах. 

Саме такі проблеми розглядалися на районному семінарі заступників директорів з виховної роботи в Мопрівській СШ 21 січня 2014 року з теми "Роль колективу, сім'ї, громадськості у вихованні громадянсько свідомої, духовно багатої особистості". Тема семінару дуже актуальна в нинішній час.

Заступників директорів з виховної роботи та відповідальних за виховну роботу шкіл району гостинно вітала директор Диконенко Наталя Павлівна. Розпочала семінар методист районного науково-методичного кабінету Грабко Т. А. виступом про актуальність виховання громадянської компетентності школярів, як складового чинника становлення інноваційної особистості. Вона дала методичні рекомендації щодо організації виховної роботи у загальноосвітніх школах району.
Далі у своєму виступі «Школа, сім'я, громада: співпраця і співтворчість у формуванні громадянської компетентності особистості» заступник директора з виховної роботи Каряка Л. О. розповіла про втілення програми «Школа – осередок громадянського становлення» у виховну систему Мопрівської загальноосвітньої школи з урахуванням особливості діяльності освітнього закладу. Людмила Олексіївна розповіла, що вищезгадана програма допомагає консолідувати зусилля школи, сім′ї та громадськості у формуванні свідомого громадянина нашої держави, здатного успішно жити в нашому суспільстві, приймати рішення, цінувати традиції свого народу, жити повноцінним, щасливим, плідним життям.

Керівник методичного об'єднання класних керівників Булигіна С.А. презентувала виховні проекти, над якими працюють класні керівники школи, і які допомагають формувати громадянську активність учнівської молоді. Разом з батьками, працівниками сільського будинку культури, сільською бібліотекою учні розробили та реалізували проекти «Перлини мого краю», «Люди трудової слави», «Чорнобильська трагедія – біль України» та беруть активну участь в проекті «Школа громадянського становлення».         

Креативно і творчо  пройшла практична частина семінару. Учасники першої групи взяли участь в круглому столі з елементами тренінгу «Ми – юний цвіт нової України, у наші очі дивиться народ». Він відбувся за активної участі членів учнівської ради, батьків, представників громадськості. А саме, депутата Солонянської районної ради директора СТОВ «Колос» Бєлиха О.Б., головного інженера товариства Бєлиха В.Б., голови громадської організації «Злагода» Титаренка С.П., завідуючої сільською бібліотекою Цаберябою Л.А., молодими спеціалістами, до речі, колишніми учнями місцевої школи, що прийшли працювати в місцеве господарство після закінчення ВНЗ. Присутні «долали» хвилі життя, створювали модель формування ціннісних орієнтирів молоді. Поважні гості звернулися з напутніми словами до юного покоління, адже діти є громадянами не тільки нинішнього, а й майбутнього суспільства.

Наступним етапом програми семінару був перегляд слайд-фільму «Бути! Жити! Творити! Світити вільною душею» про діяльність учнівського самоврядування Мопрівської середньої школи.

Не менш цікавою була практична частина семінару для учасників другої групи. 

Їх запросили взяти участь у діловій грі «Всі професії важливі – обери свою», яку провела класний керівник Диконенко Л.М. для учнів 7 та 8 класів. Ігрова жартівлива розминка, психогеометричний тест, професійний квест – ось далеко не всі етапи ділової гри, до якої долучилися і учні, і дорослі.

На семінарі учні  школи під керівництвом старшої вожатої Лантух М.І. запропонували до уваги гостей літературно-музичне свято «Дерево міцне корінням, а людина родом», в якому показали єдність батьків і дітей, майбутнього і сучасного, прагнення молодого покоління до творення майбутнього своєї країни, не забуваючи свою історію та своє коріння.

Практичний психолог Мопрівської СШ Алькема С.Я. провела для учасників семінару соціально-педагогічний тренінг «Правова культура – норма життя». Слід відзначити активність та креативність гостей, які з великим задоволенням розігрували ситуації, брали участь в практичних вправах.   

Закінчився семінар обговоренням, у якому брали участь всі присутні.

З гарним настроєм та хорошими враженнями гості залишали  школу, бажаючи нових досягнень та звершень колективу Мопрівської СШ, який  йде в ногу з життям, виконує намічені плани, спрямовані на формування громадянина України, справжнього патріота рідної землі, креативної особистості, здатної бути конкурентно-спроможною в сучасних умовах.

 

Переглядів: 1401 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика