Четвер, 02.05.2024, 23:56
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2013 » Листопад » 1 » Тарасова зоря
23:36
Тарасова зоря
Тарас Шевченко - не минуле, а наш сучасник. Його слова - то правда сьогодення. Його творчість - геній для всього світу. Тарас Шевченко - це, зрештою, сучасно й актуально. Ми і Шевченко - це відродження нашого коріння і побудова нашого майбутнього. Під таким лейтмотивом пройшов 01 листопада 2013 року інтегрований практичний семінар вчителів української мови, шкільних бібліотекарів та заступників директорів з виховної роботи. Методисти РНМК Копейко Т.М. та Грабко Т.А. спершу провели загально-теоритичний блок, в ході якого ознайомили присутніх на семінарі з календарем ювілейних дат українських письменників, з етапами написання проектної роботи. 
Заступник директора Дзержинівської СЗШ з виховної роботи Бігун М.В. представила доповідь про виховний потенціал творчої спадщини Т.Г.Шевченка.  Не маючи спеціальної освіти, поет у своїх творах висловив дуже цінні думки з питань освіти і виховання дітей, чимало яких не втратили актуальності і нині. Під час практично-методичного блоку семінару було організоване спілкування в трьох групах відповідно до фаху педагогів, з метою створення навчально-виховних проектів. Активно та креативно попрацювавши в тісних колах, кожна група презентувала розроблені міні-проекти. РМО бібліотекарів розробило міні-проект під назвою "Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став". Керівник РМО вчителів української мови Горпиняк Т.М. представила цікавий навчально-виховний 
проект "Святої правди голос новий". "Живи, Тарасе, в пам'яті людській" таку назву носить виховний міні-проект, розроблений командою заступників директорів шкіл з виховної роботи, який презентувала Каряка Л.О.. Всі три проекти охоплюють питання української літератури, історії, також будуть задіяні знання та вміння з інформатики, образотворчого мистецтва, театральні та дизайнерські здібності школярів. Під керівництвом вчителів, класних керівників учні будуть знайомитися з теоритичними матеріалами, збирати й систематизувати їх, готувати відповідні завдання, створювати презентації, підбирати відповідні ілюстрації, 
розвивати свої творчі та декламаторські здібності. 
Участь школярів у проектній діяльності сприятиме розширенню і узагальненню власних здібностей в різних галузях. Презентовані міні-проекти увійдуть до районного проекту "Іду душею до Тараса", мета якого - стимулювання інтересу учнівської молоді до постаті Т.Г.Шевченка та сторінок історії та сучасності України, рідного краю, повязаних з іменем Кобзаря, залучення педагогів до використання методу проектів у навчально-виховній роботі, учнів - до планування та проведення активної краєзнавчої та дослідницької роботи, використання для цього сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.
Говорячи про Шевченка та його творчу спадщину, учасники семінару знову і знову переконувалися,що він - людина високих моральних людських якостей, що стоїть нарівні з кращими світовими творцями-мислителями. Він залишається  серед нас,українців, і далі невмирущим як поет, як геній, як поводир, що показує нам шляхи у боротьбі за наші ідеали.  
Переглядів: 641 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика