Вівторок, 07.05.2024, 12:04
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2013 » Серпень » 31 » Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок згуртує учнів другого вересня
22:31
Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок згуртує учнів другого вересня
Другого вересня у всіх школах відбудеться Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, йдеться в офіційному розпорядженні Президента Віктора Януковича. http://www.prezident.gov.ua/news/28576.html

"Захід організовується з метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка та з нагоди відзначення у 2014 році 200-річного ювілею від дня його народження”, – повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Урок відбудеться в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, його пряму o 9.00 трансляцію проводитиме Перший національний канал (повтор телеуроку 2 вересня 2013 року о 14 год. 15 хв). Лекція буде орієнтована на учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів. Вони зможуть побачити архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про великого письменника і художника. 

Профільним відомством підготовлений лист, який містить методичні матеріали щодо підготовки та проведення першого уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Разом з тим, при підготовці до першого уроку для учнів початкової та основної школи у МОН радять використовувати методичні матеріали щодо проведення першого уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка, розроблені департаментом освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.

У Міносвіти зазначають, що перший урок нового навчального року має стати поштовхом до подальшої роботи з вивчення минулого та сьогодення України, викликати бажання дізнатися більше про життя Великого Кобзаря, значення його творчості.

Метою проведення першого уроку є пізнання учнями постаті Великого Кобзаря, актуальності його творчості; виховання любові до рідного краю; пробудження національної самосвідомості; патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину; узагальнення знань з історії та культури українського народу, його традицій, звичаїв і обрядів; формування готовності здобувати якісну освіту і добрими справами збагачувати Батьківщину.

У відповідності з міністерськими рекомендаціями, до участі у першому уроці доцільно залучити відомих людей, представників інтелігенції, батьківської громадськості та використати можливості краєзнавчих музеїв, бібліотек тощо.

Також освітянам радять запропонувати учням творчі завдання, що стимулюють активну пізнавальну діяльність школярів.

Урок може бути проведений з використанням інтерактивних технологій, мультимедійних презентацій, фотосюжетів, відеороликів, театралізації сюжетів творів Шевченка, а також у формі літературно-краєзнавчої подорожі, віртуальної екскурсії, турніру знавців творчості Шевченка, тематичної вікторини, ток-шоу, літературно-музичної композиції та ін.

Також у міністерстві наголошують, що для оформлення місць проведення першого уроку доцільно організувати виставки, інформаційні куточки, огляди літератури, а під час уроку пропонують використовувати державну символіку, портрети Шевченка, репродукції картин Великого Кобзаря, світлини пам’ятних місць, пов’язаних з ім’ям поета.

Додатково див.:


Переглядів: 514 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика