Середа, 08.05.2024, 23:37
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2013 » Червень » 19 » На зустріч із минулим...
18:28
На зустріч із минулим...

    В історії людства є події, які вічно живуть у пам´яті поколінь. Однією з них є Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років, яка забрала життя мільйонів. Не пройшла вона осторонь і землю Солонянщини. Майже кожна сім´я зберігає пам'ять про ті жахливі події, адже їхні предки або загинули, або побували в таборах, або пропали безвісти…

    Учням Сурсько-Михайлівської середньої школи випала нагода напередодні Дня скорботи, а саме 17 червня відвідати село Військове. Нас радо зустріла педагог-організатор Пшенічнікова Валентина Сергіївна. Вона і провела цікаву екскурсію по історичних місцях села Військового. Це був «відкритий урок мужності» на дніпрових схилах.

    Спершу діти дізналися, що село розташоване на правому березі Дніпра, нижче грізного порогу Ненаситця, почули цікаву історію заснування села.

    Велике враження на учнів справив залізобетонний монумент, який підноситься над водами Дніпра, де 26 вересня 1943 року радянські війська форсували річку і захопили один із двадцяти трьох плацдармів. Він присвячений подвигу радянських солдатів.  Сам монумент – символічний. На передньому плані – видно плити – це понтони, завдяки яким десант висадився на правому березі. Далі йде плита, на якій представлені всі ті підрозділи, що брали участь у битві. Ця ж плита символізує висоту, яку подолала Червона Армія.

     Ця земля вкрита славою і подвигами. Адже 86 солдатів і офіцерів було удостоєно звання Героїв Радянського Союзу за битву і форсування Дніпра. Нехай не всі запам´ятають прізвища героїв, тут кожен солдат, який загинув або вижив, герой, бо він приніс мир і спокій на рідну землю. У шкільному музеї діти намагалися доторкнутися до експонатів, відчути подих історії.

    Тож хочеться подякувати адміністраціям Військової та Сурсько-Михайлівської середніх шкіл за налагоджену тісну співпрацю між школами. Діти під час оздоровлення в пришкільних таборах мали змогу подорожувати по рідній землі та знайомитися з її історією.Саме ці подорожі сприяють вихованню патріотизму та любові до рідного краю.

                                                                                    Анутдінова Н. Л.,

                                                                                  Вчителька Сурсько-Михайлівської СЗШ,

вихователь пришкільного табору «Дружний»



Переглядів: 530 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика