Середа, 08.05.2024, 13:27
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2013 » Червень » 19 » "Зіркові" походи Військівчан
00:29
"Зіркові" походи Військівчан

           « Чим запам’яталося літо?»  Це тема  твору першого вересня для всіх учнів Військової СШ.  І  для багатьох учнів це спогади про шкільний табір «Зірковий!  Пишуть про смачні сніданки і обіди, про спортивні заходи біля Дніпра, про конкурси і змагання. А ще про походи і екскурсії.  У Військовій  середній школі їх завжди багато, адже саме в поході можна найкраще навчити дитину дружити, допомагати одне одному. А ще бути відповідальним, старанним, чесним. За час роботи пришкільного табору ми здійснили 2 походи та три екскурсії. Отже, пропонуємо Вашій увазі -

                                          Декілька днів із життя "Зіркового"

         Похід у Петрово – Свистунове. Раніше це був хутір Петра  Хвистунова. Цей хутір подарувала йому  цариця Катерина ІІ. Чому? Про це учні і дізналися у поході. Гарна природа цього куточка  Солонянщини ще раз нагадала учням про те, яке це щастя жити у цьому місці.  Підвісний місточок, курінь серед озера -  так і привертав увагу учнів та манив до себе. Все це було обстежено учнями. А потім -  купання, загорання.  Відпочинок був за інтересами. Хтось грав у шахи,  хтось у «Струмочок», «Хустинку».  А хтось розповідав про переглянутий раніше цікавий фільм.   До табору повернулися радісні,  щасливі. І перший пункт  на нашому шляху  у таборі -  їдальня. Тут чекав нас смачний обід! 

        Похід до могили Святослава. З цікавістю діти прослухали перед походом розповідь про  київського князя, його сина Володимира і онука Ярослава, яких народ прозвав  «Володимир – ясне Сонечко» і  «Ярослав Мудрий».  А потім  чотирикілометровий похід до місця ймовірної смерті князя Святослава. Також назавжди учні запам’ятали імена   княгині Ольги, Малуші,  Синьоока,  Яринки. А потім перехід  до Микільського  кромлеха, який   визвав багато запитань.   Одержавши на них відповіді, учні загадували бажання. І вони обов’язково збудуться!

Нам є чим пишатися у своєму рідному краї!

       Екскурсія до Сурсько – Михайлівки.  А як нас приймали у Сурсько – Михайлівці! Яка цікава історія цього козацького села. Пройшлися козацьким кладовищем, вклонилися могилі Микити Коржа. Захопила учнів історія життя   Серафима  Тяпочкіна.  А церква яка  у цьому селі! І як радо нас там зустріли!  Дякуємо за зустріч із святим, з  тим, чого ми ніколи не повинні забувати. Іконки,  подаровані у церкві, завжди направлятимуть дітей на шлях істини.

           Шокуюче  враження справили на учнів і страуси, яких можна було зблизька роздивитися, погладити та сфотографувати. Бо ж діти цих найбільших у світі птахів бачили вперше.
             Незабутня поїздка у Сурсько – Михайлівку  зігріла душу  учнів, поселивши в ній Віру, Надію і Любов. Віру у того, хто завжди прийде на допомогу,  надію на краще майбутнє країни, любов до тих, хто дав життя і хто поряд у радісну і тяжку хвилину. 

           А потім нас чекав смачний обід у  їдальні  Сурсько – Михайлівської середньої школи.  Дякуємо всім, хто  готував для нас цю теплу зустріч. У цей день пройшов «обмін учнями»  між двома школами, адже учні Сурсько- Михайлівської СЗШ були в гостях у Військовій середній школі.  Екскурсія  до місць боїв у Військовому,  відвідування шкільного  музею.  Задоволення отримали всі. Ми дуже вдячні директору   Сурсько – Михайлівської середньої школи  Колеснику Володимиру Володимировичу за допомогу в організації цієї екскурсії.

Екскурсія до Асканії Нова. І ось настало 12 червня. Його з нетерпінням чекали ті, хто  зібралися на екскурсію в Асканію Нова. І хоч виїзд був рано - вранці, ніхто не спізнився. Дорога довга, та зачарувала  всіх природа рідного краю.  Який степ! Здається, що Асканія – ось вона, рукою подати. А до неї 12 кілометрів!  А те, що побачили в заповіднику, перевершило всі сподівання. Вперше побачили орла, павича,  фламінго, зебру. Та хіба всіх перелічиш!

            Дві години у заповіднику пройшли швидко, і  діти з нетерпінням чекали на зустріч із морем. Бо всі про нього чули, та не всі бачили, адже  більшість учнів вперше скуштували смак солоного моря.  Здавалось, що для того, хто виріс на березі Дніпра, водою не  здивуєш! Та це зовсім не так! Море ласкаво прийняло кожного в свої теплі обійми і  всі з радістю кинулися у вир морських хвиль .  І море  зраділо! Бо зустріло нас весело і  бурхливо!  Висока  хвиля, яка  набігала на кожного з нас, ніби нагадувала, що нарешті добігла саме до тебе, з тобою чекала зустрічі. І саме на ній найгарніші  пінні «баранчики». Купалися досхочу. Деяких дітей вразило те, що вода солона! Та це не завадило пірнати, плавати, брьохатися у воді.  Час промайнув дуже швидко.  Треба їхати додому!  Із сумом дивилися очі дітей на безкрає Азовське море. На прощання лунали слова: «До зустрічі у 2014 році!»

А 24 червня нас чекає ще поїздка до фабрики «Петриківський розпис», село Галушківка з кінним театром та галушками.  А з 1 вересня знову  нові плани на екскурсії та поїздки…

          Під час закриття табору «Зірковий»   учні одержували дипломи за спортивні досягнення під час  проведення  спартакіади, присвяченої  відкриттю  табору.  Дипломи були «власного» виробництва із зображенням учнів серед  тих  місць, які для себе вони відкрили влітку 2013 року. 

           Літо продовжується. Щасливого  відпочинку  нашим  учням!  


Організатор походів та екскурсій,

педагог-організатор Військової СШ

Пшенічнікова Валентина Сергіївна

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 502 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика