П`ятниця, 19.04.2024, 18:41
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2016 » Березень » 4 » Ми сумуємо! Ми пам'ятаємо!
09:53
Ми сумуємо! Ми пам'ятаємо!

"Під прапором стояли - під прапором  й спочили. Прийми, о Господи, своїх синів! За України волю їх убили шалений жар тривожних днів."

Такими словами розпочалася лінійка – реквієм приурочена вшануванню пам’яті героїв Небесної сотні, яка була проведена в Широчанській НСЗШ 19 лютого.

На початку лінійки, у виконанні учнів прозвучав Гімн України…

            "Боротьба не за щастя вже навіть іде, - за життя!

            Бо його забирають…"

"Молоді люди поклали на плаху свої життя за рідну неньку Україну, за свободу , за світле майбутнє молодого покоління", – розпочинає розповідь Т.І.Шилова

І учні, затамувавши подих слухають  розповідь учителя   про події дворічної давності. Та пам’ять не має строку давності, як і горе матерів, які оплакують своїх дітей, як « Білих лебедів з перебитими крильми».

Учні 9-го класу згадують нашого земляка, героя України Сергія Нігояна та його слова з поеми "Кавказ", «… борітеся -  поборите, вам Бог помагає…». Про той факт, що Сергій був спортивним , веселим, товариським хлопцем,  мріяв стати актором і після відстоювання Свободи на Майдані збирався вступати до Дніпропетровського театрального коледжу. Та не судилося… Ворожа куля обірвала життя двадцятирічного юнака…

Під звуки Гімну Небесної сотні оголошується хвилина мовчання, запалюється свічка пам’яті, яка передається з рук в руки зі словами: «Ми сумуємо! Ми пам’ятаємо!»

Та життя продовжується. Звучить пісня «Моя Україно!»

Переглядів: 479 | Додав: lady | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика