П`ятниця, 29.03.2024, 17:40
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2016 » Березень » 4 » Вони згасли, як зорі....
09:31
Вони згасли, як зорі....

22 лютого в Новопокровській СЗШ відбулася лінійка памяті Героїв Небесної Сотні.

Перед очима учнів та вчителів промайнув калейдоскоп трагічних подій Майдану. Пізно вночі 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві розпочався мітинг в знак протесту щодо рішення уряду України зупинити вступ нашої держави в Європейський Союз.

А після звірячого побиття студентів в ніч на 30 листопада, Майдан став символом боротьби за збереження Української Незалежності.

18 – 20 лютого 2014 року в Києві відновилося силове протистояння між силовиками  та протестувальниками. Події  розгорталися  у центральній частині міста: на вулиці Інститутській, Грушевського, у Маріїнському парку, Європейській площі, Майдані Незалежності. У результаті сутичок у Києві загинуло до сотні людей, поранено півтори тисячі осіб, три сотні вважаються безвісті зниклими.

Мирних протестувальників, які загинули під час акції протесту (Євромайдані) у грудні 2013 – лютому 2014 року, було названо «Небесною Сотнею».

Кожен із Небесної Сотні, як і ми з вами мали свою сімю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. І ось час минув, вже два роки, а смертей все більше і більше…

Учасники виховного заходу  з глибокою вдячністю згадали Героїв Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переоцінювання глибокої суті людського буття.

Нам треба об’єднатись воєдино,

Бо мрії й прагнення у нас одні –

Щоб стала вільна й сильна Україна,

Ми скажемо  усі разом: «Ні – війні»

Ведучі  закликали всих присутніх згадати у  молитвах усіх  Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власні землі. У жалобі схилилися голови. Герої згасли як зорі.

Учні переглянули фільм про Героїв Небесної Сотні,який складався з 8 частин, в кожній розповідається про героїв, це: Юні Ангели, Ангели в терновому вінку, Східні Ангели, Ангели з берегів Дніпра, земля Запорізька, Дрогобицька,Чернігівська, Сумська, Березнуватівська – Сергій Нігоян. Згадали всіх Героів Небесної Сотні, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Кожен учень старшокласник повинен усвідомити і зрозуміти, що треба змінити себе, змінити своє ставлення до справ, до держави і дбати про її цілісність та процвітання.

           ЗДВР Новопокровської СЗШ

Панкова О.П.

           

 

Переглядів: 514 | Додав: lady | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика