П`ятниця, 26.04.2024, 13:43
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

ДДТ - дитячих  душ  творці


Головна » 2016 » Березень » 4 » Українські вечорниці у Миропільській НСЗШ
09:13
Українські вечорниці у Миропільській НСЗШ

Щороку 21 лютого у Миропільській НСЗШ відзначається День рідної мови. У світі налічується близько трьох тисяч мов. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом.

Історія української мови – це історія її народу. Наше завдання вивчати, любити поважати українську мову. Передавати своїм нащадкам. Адже якщо не ми, то хто? У Миропільській школі проведено виховний захід приурочений Дню рідної мови у формі вечорниць під назвою «Чарівна скриня» .

Чи  не найприємніше спілкуватися, співати пісень рідною мовою. Напередодні учні 5-9 класів завзято готувались до справжніх вечорниць. Господинею свята була Федько Юлія – учениця 9 класу, Продченко Наталя виконувала роль сусідки, яка була подружкою господині. Учні 5-7  класів (дівчата та хлопці)  співали частівки, веселі українські народні пісні: «Ой на вечорниці», «Вечорниці – чари вечорові», «Кучерики», «Несе Галя воду», «Ой на горі та й женці жнуть», «Від Києва до Лубен». Леньо Діана, Янишівська Анжеліка та Колесник Єгор танцювали українського гопака.

Завітали знамениті Стецько та Уляна з твору Г.Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці». Виконувалися обрядові елементи в’язання колодки, яку прив’язували під час Масляної всім хлопця хто не одружився.  Всіх присутніх частували варениками, пирогами, блинами та смачними кренделиками.

Вечорниці підготувала і провела вчителька  української мови та літератури Федько Тетяна Вікторівна.

Вчитель української мови та літератури

Миропільської НСЗШ

Федько Тетяна Вікторівна

 

Переглядів: 486 | Додав: lady | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Меню сайту
Календар
Готуємось до...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Статистика